Už od 6.tisícročia pred naším letopočtom Indiáni pestovali chilli, ako jednu zo samoopelivých plodín, ktoré začali pestovať v Amerike.
Po objavení Ameriky sa postupne dostali do celého sveta, lebo predstavovali cennú náhradu za čierne korenie.
V Indii si získali veľkú obľubu, kde dodnes predstavujú neoddeliteľnú súčasť Indickej kuchyne, odkiaľ sa cez Osmanskú ríšu dostali do Maďarska, kde z nich Maďari vytvorili svoje národné korenie - mletú papriku.
Chilli papričky prechádzajú rôznymi sfarbeniami postupným procesom zrelosti, sú bohaté na vitamíny C a karotén B, pálivosť spôsobuje práve kapsaicín, je to rastlinný alkaloid, ktorý je zodpovedný za pálivú chuť papriky, ide o hlavný alkaloid paprík Capsicum, svojím vplyvom na ľudský organizmus sú chilli papričky zaraďované medzi afrodiziaká a súčasne ako skvelý pomocník pri spaľovaní tukov.
Vynikajúco dopĺňajú prípravu mäsových pokrmov, rýb, zeleninových šalátov, omáčok, dressingov a ďalších dobrôt.
Mlynček nie je súčasťou balenia.
Peperoncino intero - NoiVoi 30g
Použitie: omáčky, mäso, ryby, polievky, okorenenie rôzneho jedla
Distribútor: DANTEL s.r.o., Farská 1048/9, 01861 Beluša, +421911 812 091, www.dantelita.sk
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejšie