SYR PECORINO
Výroba syra je známa viac ako 2 000 rokov, opísali ju už Varro a Plínius Starší. Je to typický tvrdý taliansky syr vyrábaný z ovčieho mlieka. Názov Pecorino vychádza z talianskeho slova pecora, ktoré znamená ovca, a je chránený v EÚ. Syr má smotanovú až syrovo-svetložltú farbu. Pecorino s dlhším zrením má vytvorenú kôrku syrovo-žltej farby rôznej hrúbky v závislosti na dĺžke zrenia. Chuť syra je slaná, výrazne pikantná.
Zloženie: pasterizované plnotučné ovčie mlieko, syridlo, soľ. Povrchová úprava konzervačnými látkami: E203, E235, farbivá: E150d, E160d.
Certifikované autorizovaným kontrolným orgánom Mipaaf.
Pôvod mlieka: IT.
Produkt je vákuovo balený, obal neprepichujte.
Uchovávajte v chladničke pri teplote 0°C až + 4°C. Spotrebujte do 3 dní od otvorenia.
Vyrobené a balené v Taliansku.
En. Hodnota na 100g: Energia: 1574kJ/ 376kcal, tuky: 32g, z toho nasýtené mastné kyseliny:20 g, sacharidy: <0,5g, z toho cukry: <0,5g, vláknina: 0 g, bielkoviny: 22g, soľ: 1,1g.
Distribútor: DANTEL s.r.o., Farská 1048/9, 01861 Beluša, +421911812091 , www.dantelita.sk