SYR PECORINO ROMANO DOP
Jeho vznik sa zapísal do dejín už v roku 1884 až v Laziu. Výrobok s príznačným názvom, ktorý však neidentifikuje hlavné mesto Talianska, ale históriu, najmä rímsku armádu. Vyrába sa z ovčieho mlieka v regiónoch Lazio a Sardínia, ako aj v provincii Grosseto v Toskánsku. Na jeho výrobu sa používa výhradne syridlo získané zo zvierat chovaných v rovnakej oblasti.
Doba zrenia je 5 mesiacov a v niektorých prípadoch v Laziu prebieha v etrusko-rímskych tufových jaskyniach. Má stredne vysokú aromatickú intenzitu. Vyznačuje sa najmä vysokou slanou chuťou.
Zloženie: ovčie mlieko, soľ, jahňacie syridlo. Jedlá kôra.
Certifikované autorizovaným kontrolným orgánom Mipaaf.
Produkt je vákuovo balený, obal neprepichujte.
Uchovávajte v chladničke pri teplote 0°C až + 4°C. Spotrebujte do 3 dní od otvorenia.
Vyrobené a balené v Taliansku.
En. Hodnota na 100g: Energia: 1660kJ/ 399kcal, tuky: 31g, z toho nasýtené mastné kyseliny:19 g, sacharidy: 1g, z toho cukry: <0,5g, vláknina: 0 g, bielkoviny: 29g, soľ: 0,5g.
Distribútor: DANTEL s.r.o., Farská 1048/9, 01861 Beluša, +421911812091 , www.dantelita.sk