NOI VOI Carnaroli ryža 1kg

Obrázok
Obrázok
Cena
5,60 € s DPH


Kód produktu
2419

Hmotnosť
1.07 kg

Na sklade
ks
(9 ks na sklade)

Ryža CARNAROLI Noi & Voi je považovaná za jednu z najlepších talianskych ryží.  Veľké zúžené zrná majú vynikajúcu odolnosť pri varení a sú schopné absorbovať chute a prísady.  Je ideálna pre prestížne rizoto. 

 

Ryža Carnaroli 1kg

 

Zloženie: Ryža

 

En.Hodnota na 100g: Energia 1481kJ/349kcal, Tuky 0,6g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g, Sacharidy 78g z toho cukry 0,3g , Bielkoviny 7,4g, Vláknina 1,4g, soľ 0,01g.

 

Spotrebujte do: viď obal.

 

Skladujte na suchom a chladom mieste.

 

Vyrobené v Taliansku.

 

Výrobca : Grandi Riso S.p.A., Codigoro.

 

Distribútor : DANTEL s.r.o., Farská 1048/9, 018 01 Beluša, +421911812091, www.dantelita.sk

 

 

Recept:

 

Rizoto so špargľou

 

Doba prípravy: 15-17min. Ingrediencie pre 4 osoby:

320 g ryže Carnaroli, 500 g divej špargle, 1 cibuľa, 30 g masla, strúhaný parmezán. 40 g, biele víno 50 ml, 1 zeleninová kocka, 1 lyžica extra panenského olivového oleja, podľa chuti soľ a paprika 

Príprava: Špargľu dobre očistíme, odstránime najtvrdšie časti, umyjeme ich a nakrájame na malé kúsky.  Vložte ich do panvice s polovicou nakrájanej cibule;  pridajte pol pohára vody a 1 čajovú lyžičku oleja;  soľ a korenie.  Varíme asi 10 minút.  Medzitým si pripravíme zeleninový vývar.  Na inú panvicu dáme druhú polovicu nakrájanej cibule, pol pohára vody, 1 lyžicu oleja a povaríme asi 10 minút.  Pridajte ryžu, nechajte ju pár minút ochutiť a zmiešajte s vínom.  Keď sa víno odparí, začnite s vývarom pripravovať ryžu.  Desať minút pred dokončením varenia rizota pridáme vopred pripravenú špargľu.  Suroviny dobre premiešame, pridáme maslo a necháme asi 5 minút miešať.  Rizoto musí byť veľmi jemné;  potom pridáme nastrúhaný parmezán.  Posypeme trochou čerstvo mletého korenia, pár minút miešame a podávame.

DOBRÚ CHUŤ J