MARINI Savoiardi piškóty 400g
MARINI Savoiardi piškóty 400g
MARINI Savoiardi piškóty 400g viac
Výrobca: BISCOTTIFICIO VERONA S.R.L.Kód produktu: 2648 Doprava a platba Hmotnosť: 0.43 kg
MARINI Savoiardi piškóty 400g viac
Výrobca: BISCOTTIFICIO VERONA S.R.L.Kód produktu: 2648 Doprava a platba Hmotnosť: 0.43 kg
Savoiardi piškóty 400g
Zloženie: pšeničná múka, cukor, vajce 26%, kypriace látky (hydrogenuhličitan amónny, hydrogenuhličitan sodný), glukózový sirup, prírodné aróma.
Skladujte na suchom a tmavom mieste. Spotrebujte do: viď obal.
Môže obsahovať : stopy orechov a mlieko.
En.Hodnota na 100g. : Energia:1603kJ/378kcal, Tuk:3,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny:1,0g, Sacharidy:78,3g; z toho cukry:49,4g, Vláknina:1,9g; Bielkoviny:7,9 g ; Soľ:0,2g.
Skladujte na suchom a chladnom mieste.
Vyrobené v Taliansku.
Výrobca : BISCOTTIFICIO VERONA S.R.L., LEGNAGO (VR).
Distribútor: DANTEL s.r.o., Farská 1048/9, 01861 Beluša, +421911812091 www.dantelita.sk
Náš tip :
Pravé talianske tiramisu J
Ingrediencie :
- 5 ks čerstvé vajce
- 5 PL cukor kryštálový
- 500 g Mascarpone
- 1 balíček piškóty Savoiardi (dlhé cukrárske)
- 1 šálka silná káva
- 1 dl likér Amaretto
- 1 PL
- Kakao
Postup
- 1. Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
- 2. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme až kým sa cukor nerozpustí. Pridáme mascarpone a jemne zašľaháme do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne zamiešame sneh, tak aby v ňom ostalo čo najviac vzduchu.
- 3. Vychladnutú kávu zmiešame s Amarettom a nalejeme do misky s dostatočne širokým dnom pre pohodlné máčanie piškót. Piškóty jednu po druhej máčame v likérovej káve z oboch strán, ale krátko, aby sa nám nerozmočili. Ukladáme ich do hranatej misy (cca 30x30 cm).
- 4. Keď uložíme prvú vrstvu, nanesieme na ňu polovicu krému. Potom uložíme ďalšiu vrstvu namočených piškót a zakryjeme druhou polovicou krému. Povrch zasnežíme kakaom preosiatym cez sitko a uložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc).