Savoiardi piškóty 400g

Obrázok
Obrázok
Cena
2,90 € s DPH


Kód produktu
2648

Hmotnosť
0.4 kg

Nie je na sklade Sledovať dostupnosť

Savoiardi piškóty 400g

 

Zloženie: pšeničná múka, cukor, vajce 26%, kypriace látky (hydrogenuhličitan amónny, hydrogenuhličitan sodný), glukózový sirup, prírodné aróma.

Skladujte na suchom a tmavom mieste. Spotrebujte do: viď obal.

 

Môže obsahovať : stopy orechov a mlieko.

 

En.Hodnota na 100g. : Energia:1603kJ/378kcal, Tuk:3,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny:1,0g, Sacharidy:78,3g; z toho cukry:49,4g, Vláknina:1,9g; Bielkoviny:7,9 g ; Soľ:0,2g.

 

Skladujte na suchom a chladnom mieste.

 

Vyrobené v Taliansku.

 

Výrobca : BISCOTTIFICIO VERONA S.R.L., LEGNAGO (VR).

 

Distribútor: DANTEL s.r.o., Farská 1048/9, 01861 Beluša, +421911812091 www.dantelita.sk

 

Náš tip :

Pravé talianske tiramisu J

Ingrediencie :

 -  5 ks čerstvé vajce

 -  5 PL cukor kryštálový

 -  500 g Mascarpone

 -  1 balíček piškóty Savoiardi (dlhé cukrárske)

 -  1 šálka silná káva

 -  1 dl likér Amaretto

 -  1 PL

 -  Kakao

 

Postup

  • 1. Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. 
  • 2. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme až kým sa cukor nerozpustí. Pridáme mascarpone a jemne zašľaháme do žĺtkového krému. Nakoniec opatrne zamiešame sneh, tak aby v ňom ostalo čo najviac vzduchu.
  • 3. Vychladnutú kávu zmiešame s Amarettom a nalejeme do misky s dostatočne širokým dnom pre pohodlné máčanie piškót. Piškóty jednu po druhej máčame v likérovej káve z oboch strán, ale krátko, aby sa nám nerozmočili. Ukladáme ich do hranatej misy (cca 30x30 cm).
  • 4. Keď uložíme prvú vrstvu, nanesieme na ňu polovicu krému. Potom uložíme ďalšiu vrstvu namočených piškót a zakryjeme druhou polovicou krému. Povrch zasnežíme kakaom preosiatym cez sitko a uložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc).